FinansWatch

FA: Særskatter forhindrer hurtig vej ud af krisen

Særskatter og særlig regulering af finanssektoren står i vejen for hurtigt at bringe den finansielle sektor på ret kurs, mener Finanssektorens Arbejdsgiverforening, efter regeringen i dag fremlagde finanslovsforslag.

Regeringens forslag til en finanslov for 2012 lægger op til stramninger, der rammer finanssektorens virksomheder og medarbejdere på et kritisk tidpunkt.

Det skriver Finanssektorens Arbejdsgiverforening i en meddelelse, efter regeringen tidligere på dagen kom med sit forslag til en finanslov for næste år.

”Regeringen vil ophæve skattebegunstigelsen for medarbejderaktier og fjerne skattefritagelsen for arbejdsgiverbetalte sundhedsforsikringer. Det er problematisk for både medarbejdere og virksomheder, og det vil yderligere begrænse virksomhedernes frihed til at drive forretning på en fleksibel og fornuftig måde,” skriver arbejdsgiverforeningen, der peger på, at særskatterne står i vejen for, at sektoren hurtigt kommer på ret kurs.

Politisk kortslutning

”Særskatter og særlig regulering for finanssektoren står i vejen for, at sektoren hurtigt kommer på rette kurs, og det bliver ikke bedre, hvis regeringen kommer igennem med at nedsætte loftet over indbetalinger til ratepensioner og indføre en særlig lønsumsafgift på aktieaflønning i den finansielle sektor,” skriver Finanssektorens Arbejdsgiverforening, der kalder aktier en obligatorisk del af variabel løn for direktører og forslaget en politisk kortslutning.

Til gengæld ser man positivt på regeringens forslag om at afskaffe multimedieskatten og at styrke uddannelsessystemet.

Ny Finanslov: Pensionsloftet bliver på 55.000 kr.

Ny finanslov: Regeringen vil beskatte aktieaflønninger

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs