FinansWatch

Regnskab: Djurslands bundlinje halveret

Markant fald i kursreguleringerne halverer overskuddet i Djurslands Bank i årets tre første kvartaler. (Opdateret)

Bankdriften i årets første tre kvartaler resulterede i et overskud på 16,1 mio. kr. efter skat i Djursland Bank, hvilket er 54 pct. lavere end resultatet for samme periode sidste år, der endte på 35,1 mio. kr.

Nettorente- og gebyrindtægter er faldet svagt (fra 191,3 til 189,4 mio. kr.), mens driftsudgifterne er steget en smule (fra 132,1 til 136,3 mio. kr.), så det er ikke her, at årsagen til faldet skal findes.

Det skal det derimod i de nedadgående kapitalmarkeder. Således er bankens indtægter fra kursreguleringer styrtdykket 87,9 pct. fra 25,7 mio. kr. sidste år til 3,1 mio. kr. i år.

Fornuftig udvikling

Ud over det markante fald i kursreguleringer ser udviklingen i bankdriften fornuftig ud for Djursland Bank. Nedskrivningerne er således faldet en anelse fra 26,2 til 24,5 mio. kr.

Det gns. indlån er øget med 2,3 pct. (99 mio. kr.), mens det gns. udlån er steget med 1,8 pct. (70 mio. kr.). Samtidig er bankens solvenspct. øget med 0,9 pct. til 17 pct.

Banken fastholder dens forventninger til årets resultat på 60 til 75 mio. kr. før kursreguleringer, nedskrivninger på udlån samt skat.

Djursland Bank førtidsindfrier ansvarlig lånekapital

Ny storaktionær på Djursland

Djursland: Vi kan ikke være tilfredse

Sparekassen Djursland henter ny direktør hos rivalen 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs