FinansWatch

Handelsbanken går mod strømmen på filial-fronten

Handelsbanken i Danmark ønsker ikke at skære i filialnettet. Tværtimod. Banken understreger, at den fysiske nærhed betyder meget for kunderne.

Over en bred kam er de danske storbanker i gang med at trimme filialnettet, hvor Nordea så sent som i sidste uge meldte ud, at banken ”over tid vil reducere antallet af filialer med en fjerdedel.

"Jeg tror, at vi over de næste år vil se, at vores kunder lige så godt kan betjenes ad andre kanaler. Vores filialtæthed er meget stor, og jeg tror godt, at vi med succes kan flytte kunder ind i andre kanaler," sagde Michael Rasmussen, dansk landechef og bankens retailchef i Norden til Ritzau Finans.

Fysisk tilstede

Også Jyske Bank lukkede for nylig fire filialer i forbindelse med bankens store omkostnings-manøvre.

Men hos Handelsbanken i Danmark går man mod trenden om færre filialer.

”Vi lukker ikke filialer i Handelsbanken. Igennem de seneste år har vi fået mange gode kunder i mindre byer, hvor andre banker har lukket ned. Og vi kan se på vores kundetilfredshed, at det stadig betyder meget at være fysisk til stede og tilgængelig, selv om flere og flere klarer de daglige bankforretninger digitalt,” siger bankens kommunikationschef i Danmark, Mikkel Nielsen til FinansWatch.

”Den lokale tilstedeværelse betyder også at vi tager langt bedre beslutninger - helt tæt på kunden - og ikke på hovedkontoret eller i regioncentre. Det giver kortere, hurtigere og bedre beslutningsgange til fordel for både kunderne og banken,” siger han.

Mod trenden

Det skal nævnes, at det kan være svært at sammenligne trenden fra de største danske banker med Handelsbanken i Danmark, da banken er af en noget anden størrelse, hvorfor filialtætheden selvsagt er markant mindre.

Mikkel Nielsen fra Handelsbanken siger, at bankens måde at arbejde på og virksomhedskulturen gør, at banken sagtens kan drive en god bank i selv små lokalsamfund.

Antallet af bankfilialer styrtdykker 

Nordea-direktør: Færre filialer fremover

Handelsbanken til dansk angreb i Kina

 

Mere fra FinansWatch

Gjensidige løfter det danske resultat med en fjerdedel

Øget rejseaktivitet og erhvervskunder løfter Gjensidiges danske vækst, samtidig med at resultatet springer i vejret. "Nu står vi langt, langt stærkere, end vi nogensinde har gjort, og det skal vi kapitalisere på," lyder det fra koncerndirektør Mats C. Gottschalk.

Danmarks nyeste bank ser ubekymret på konkurrencen

Der er plads i markedet til erhvervsbanken Kompasbank, der har godt og vel seks måneder på bagen. Det siger bankens stifter og direktør, der i højere grad ser Lunar og den etablerede banksektor som potentielle samarbejdspartnere frem for konkurrenter.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs