FinansWatch

Østrigske Erste Bank gik i røde tal i tredje kvartal

Østrigske Erste Bank, der er den næststørste långiver i Østeuropa, havde røde tal i tredje kvartal, hvor det blev til et tab på 1,49 mia. euro mod et overskud på 327,9 mio. euro i samme periode sidste år.

Underskuddet, der er lidt større end de ventede 1,42 mia. euro ifølge Bloomberg News, skyldes 1,6 mia. euro i nedskrivninger og omkostninger, som Erste Bank allerede annoncerede 10. oktober, og som for hovedpartens vedkommende ville blive indregnet i tredje kvartal 2011.

 

Erste Bank har blandt andet været nødt til at nedskrive værdien af sine ungarske og rumænske aktiviteter, indregne ekstra udgifter til dårlige lån og reklassificere CDS'er.

 

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs