FinansWatch

Bankformand: Bankerne hjælper EU

Det her er en hjælpepakke fra bankerne til EU, lyder det fra den europæiske bankformand, Christian Clausen, efter man i EU er blevet enige om en redningsplan.

Foto: SANNE VILS AXELSEN

En del af EUs redningsplan er at stille store krav til bankernes kernekapital, og det skal ses som bankernes hjælp til EU, lyder det fra Nordeas topchef Christian Clausen, der er formand for de europæiske bankers paraplyorganisation, The European Banking Federation.

“Det her er en hjælpepakke fra bankerne til EU. Og det er helt fint, for bankerne skal tage sin del af ansvaret og hjælpe med at få uroen væk i Europa,” siger han til Børsen og understreger, at den nuværende uro ikke skyldes bankerne.

“Det er vigtigt at understrege, at dette ikke er en bankkrise, men en gældskrise, og jeg glæder mig over redningsplanen. Det er en god samlet pakke, fordi EU nu har fokus på, at de enkelte landes underskud skal bringes ned, og der skal være budgetdisciplin. Det er det helt afgørende,” siger Christian Clausen til avisen.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs