FinansWatch

Tilsynskritik medfører strammere regler

Rigsrevisionen kritiserer Finanstilsynet for ikke at have krævet tilstrækkelige nedskrivninger i Amagerbanken. Finansiel Stabilitet var langt mere kritisk end tilsynet. Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn (SF) foreslår skarpere værktøjer til Finanstilsynet.

Rigsrevisionens gennemgang af forløbet omkring Amagerbankens statslige håndsrækning på 13,5 mia. kr. afslører to myndigheder, der har været rygende uenige om bankens tilstand. Kritikken fra revisorerne, der blev fuldt op af kritiske vendinger fra Statsrevisorerne, får nu Erhvervs- og Vækstminister Ole Sohn (SF) og forligskredsen bag bankpakkerne til at foreslå, at tilsynet fremover får endnu skarpere redskaber til at bruge over for kriseramte banker.

»Vi vil gerne give Finanstilsynet endnu bedre muligheder for at holde øje med bankerne bl.a. ved at indskrænke det spænd, der kan være, når man vurderer en ejendom. Samtidig vil vi styrke tilsynets rolle, så ledelsen i de enkelte bankers syn kommer til at veje mindre i forhold til tilsynets syn fremadrettet,« siger han.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs