FinansWatch

Regnskab: Vinderup går fra plus til minus

Stigende nedskrivninger på lån, penge der ikke kan lånes ud, et presset marked og udgifter til faldne banker trækker akkurat Vinderup Bank i rødt.

Foto: Google Maps

Årets første ni måneder har efterladt Vinderrup bank lige akkurat på den forkerte side af linjen mellem de røde og de sorte tal. Banken har således tabt 1,45 mio. kr. mod et plus på 1,3 mio. kr. i samme periode sidste år.

Tabet kommer som følge af øgede nedskrivninger, udgifter til krakbanker, det pressede marked og bankens ret dyre, massive indlånsoverskud, der presser nettorenteindtægten ned med 2,5 pct.

"Forklaringen er bankens lave udlånsgrad på kun 65 pct. samt den lave rente af bankens betydelige likviditetsoverskud," skriver banken og fortsætter:

"(...) nedskrivninger på lån med videre stiger til 1 mio. kr. fra 611.000 kr. i 2010. Men også Vinderup Bank’s kunder mærker de økonomisk strammere tider; og skal vi finde noget positivt at sige om denne post, så må det være, at en nedskrivningsprocent på 0,38 pct. i økonomisk hårde tider er acceptabel sammenlignet med branchen."

Både ind- og udlån er dog vokset i forhold til sidste år, noterer banken sig.

"Det er positivt, at indlån fortsat vokser og nu udgør 407 mio. kr. mod 395 mio. kr. sidste år.  Det er positivt, at udlån udgør 265 mio. kr. mod 243 mio. kr. På sigt vil udviklingen styrke indtjeningen."

Man understreger samtidig, at man trods taber er særdeles solide med en solvens på 25,7 pct. holdt op mod et individuelt solvensbehov på 10,26 pct..

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs