FinansWatch

Bankaktier holder stand op til EU-topmøde

Regnskabssæsonen sætter tirsdag eftermiddag et stort fingeraftryk på de europæiske aktiemarkeder, hvor de toneangivende indeks peger i vidt forskellige retninger.

I Frankrig falder CAC 40-indekset 0,3 pct. efter et stort fald i chipproducenten STMicroelectronics. FTSE 100-indekset stiger 0,3 pct. hjulpet af ligeledes regnskabsaktuelle BP, og i Tyskland spinder bilproducenterne og medvirker til at transportere DAX-indekset 1,5 pct. højere.

 

Den europæiske gældskrises indflydelse på aktiemarkederne synes med andre ord fortsat at være gledet i baggrunden. Eurozonens politikere har dog kun henstand til onsdag aften, hvor markedet ønsker et løsningsudspil og ikke mindst et bud på, hvordan man skal sikre, at de europæiske banker polstres med milliarder af euro.

Svær  opgave

"Det er en svær opgave for politikerne. Alle i investeringsverdenen er bekymrede over den fortsat høje gearing i den europæiske banksektor, siger investeringschef for Kestrel Partners John Ricciardi til Bloomberg News.

 

Presset på de europæiske bankaktier er dog fortsat lettet, og sektoren klarer sig generelt rimeligt. Den schweiziske storbank UBS stiger 2,6 pct., Commerzbank ligger 2,4 pct. højere i Frankfurt, og i Grækenland stiger National Bank of Greece, Alpha Bank og Piraeus Bank 8-10 pct. I Stockholm er der rift om Swedbank, der stiger 4,6 pct. i kølvandet af et stærkt kvartalsregnskab. Driftsresultatet var 11 pct. større end analytikere havde ventet ifølge SME Direkt.

Ledelsen annoncerede samtidig en ambition om, at reducere omkostningerne i 2012.

Positiv overraskelse

I Storbritannien stiger BP 3,5 pct., efter en ligeledes positiv overraskelse. Olieselskabets nettooverskud justeret for engangsposter blev 5,3 mia. dollar i tredje kvartal mod ventet 5,0 mia. dollar ifølge Bloomberg News. Samtidig annoncerede ledelsen planer om at øge salget af aktiver omkring 50 pct. til 45 mia. dollar. Det sker for at styrke balancen efter samlede omkostninger på mere end 40 mia. dollar til olieudslippet i Den Mexicanske Golf, skriver Bloomberg News.

 

Tirsdagens flop på regnskabsscenen er STMicroelectronics. Svage forventninger til salgsudviklingen i fjerde kvartal har sendt chipproducentens aktie 7,3 pct. lavere i Paris.

 

Imens fortsætter bilaktierne med at nyde godt af det mildere aktieklima og håbet om en løsning på Europas gældskrise. Daimler stiger 3,3 pct., BMW ligger 2,7 pct. højere, og Volkswagen ligger 1,9 pct. højere. Der er intet bagvedliggende  nyt. I Stockholm stiger Volvo med ca. 2 pct., efter lastbilproducenten har varslet en stigning i salget i Nordamerika på 20 pct. næste år.

 

(Ritzau Finans)

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs