FinansWatch

Hedgefonde kæmper for at blokere ISS-handel

De spekulative hedgefonde sidder på 10-15 pct. af aktierne i G4S og vil nu have annulleret købet af danske ISS i bestræbelserne på at få løftet kursen retur til niveauet før G4S bød på den danske servicekæmpe.

Foto: /ritzau/AP/RICHARD DREW/Arkiv

De opererer i det skjulte, og deres dagsorden er ukendt. Kun én ting er sikkert, de ønsker at tjene penge nu og her og lige p.t. ser de en mulighed for at vælte købet af ISS, hvilket kan løfte G4S-aktiekursen tilbage til niveauet før buddet på den danske virksomhed.

Børsen skriver, og citerer en unavngiven kilde fra en hedgefond i London, at fondene i disse dage taler sammen og vurderer, om de har styrken til at vælte handlen, hvilket kan være lig med en gevinst, fordi G4S-aktien dykkede ikke mindre end 22 pct. da købet blev offentliggjort tidligt mandag morgen.

Hedgefondenes fordel er, at også en række af storaktionærerne i G4S er usikre på, om det er fornuftigt af sikringskoncernen at overtage en af verdens største rengøringsvirksomheder i skikkelse af ISS med hovedsæde i Bredgade i København. Størrelsen af den usikkerhed er hedgefondenes chance, fordi det kræver mindst 75 pct. af aktionærernes opbakning, på en generalforsamling den 2. november i G4S, at godkende handlen.

Også i forbindelse med Duponts køb af Danisco arbejdede en række hedgefonde hårdt i kulissen for at annullere handlen eller presse prisen op.

Storbanker taber på ISS-salg 

ISS fyrer fondsbørsen

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs