FinansWatch

Avis: Endnu dyrere at være svag bankkunde

Med Nordea som et godt eksempel er de danske banker i fuld igang med at revurdere prisen på risiko. Og de kunder, der belaster banken med risiko, kommer til at betale meget mere for det, end de gør i dag. (Opdateret 07.03)

Foto: /ritzau/Torben Stroyer

Med Nordea som førerhund vil danske bankkunder, primært virksomheder, der ikke kan stille solid sikkerhed for deres lån, opleve, at de skal betale meget mere for deres lån i banken. Det skriver Børsen.

I forbindelse med gårsdagens regnskabsfremlæggelse, hvor Nordea på en række parametre viser fremgang, men en skuffende bundlinje, gjorde CEO, Christian Clausen, det klart, at banken stiller skarpt fokus på bankens forbrug af kapital, som fremadrettet er en knap ressource. Den banale årsag er, at myndighederne over de kommende år skærper kravene markant til bankernes polstring, som skal have mere kapital på balancen som en modvægt til lånemassen.

Og i den forbindelse indskærpede Nordea-chefen, at banken fremadrettet vil differentiere prissætningen i bankens produkter yderligere, således at produkter, som banken skal holde meget kapital op imod, ja de bliver dyrere, da det er kostbar kapital, som bankens aktionærer skal have et afkast på.

Ret dyrt

“Vi er nødt til at omstrukturere vores forretning. Vi er nødt til at rådgive vores kunder og sige, at hvis du virkelig gerne vil have det her produkt, så skal du vide, at det belaster vores kapital og vores likviditet, så derfor er det ret dyrt,” siger Christian Clausen.

Analytiker fra Jyske Bank, Christian Hede, ser en klar tendens, at bankerne er i fuld gang med at justere deres priser, så risiko-prisen i produktet kommer langt tydeligere frem.

“Det bliver dyrere for de små og mellemstore virksomheder at låne, det er der ingen tvivl om. Dem, der har en mere usikker forretningsmodel og ikke kan stille sikkerhed, kommer til at betale meget, meget mere,” siger Christian Hede, aktieanalytiker i Jyske Bank.

Også analytiker hos Small Cap Danmark, Michael West Hybholdt, ser en klar tendens brede sig,

"Man er helt klart allerede i gang. Man er i færd med at prise risiko i overensstemmelse med, hvad risiko egentlig koster. Der var jo en periode før krisen, hvor tyngdeloven blev sat helt ud af kraft,” siger analytikeren til Børsen.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs