FinansWatch

Mørkere tider forude for danske banker

Trods enkelte lyspunkter vil stigende tab på dårlige lån, vigende indtjening, høje omkostninger og uroen fra gældskrisen præge de danske banker året ud. De svenske banker vil klare sig noget bedre, mener en analytiker.

Danske banker står igen til at klare sig dårligst i Norden trods tiltag som rentestigninger og afskedigelser, der skal løfte den pressede sektors indtjening. Det er primært nedskrivninger på dårlige lån, der trækker ned. Det er konklusionen fra flere analytikere op til, at 3. kvartals-regnskaberne fra bankerne begynder at tikke ind i dag med Nordeas regnskab som det første.

Ifølge analytiker i Nykredit Markets Mads Thinggaard er det slut med de faldende nedskrivninger på dårlige lån, som ellers har været tendensen, siden finanskrisen var værst.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Sorte selskaber bag pensionsbranchens grønne milliarder

Flere pensionsselskaber har talt olieselskaber som BP, Shell og Halliburton med i de 248 mia. kr., branchen har meldt ind som "grønne investeringer" til regeringens klimapartnerskab for finanssektoren. "Vanvittigt," lyder det fra kritiker.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs