FinansWatch

Handelsbanken oplever hæsblæsende vækst i UK

Tidligere regionsbankchef for Handelsbanken i Danmark står bag eksplosiv vækst, hvor den svenske storbank p.t. åbner en ny filial hver 10 dag i Storbritannien.

Foto: THOMAS C. K. PRISKORN

Handelsbanken, der også har været nævnt i dansk presse som bejlere til både Amagerbanken og Max Bank, har fuld tryk på forretningen på det engelske marked, hvor den svenske storbank oplever en meget stor kundetilgang.

Det er Dagens Industri der fortæller historien om, hvor hurtigt banken vokser i England.

Alene de seneste 12 måneder har banken åbnet 30 nye kontorer og filialer og ansat 200 medarbejdere. Det fortæller Handelsbankens øverstansvarlige i England, Anders Bouvin, der tidligere i sin  karriere bestred jobbet som regionsbankchef for bankens aktiviteter på det danske marked.

”Vi har aldrig vokset så hurtigt tidligere,” siger han til DI.

Skuffede over banker

Han peger på, at bankens stærke finansielle styrke giver nogle muligheder i England, hvor en række af konkurrenterne er meget forsigtige på udlånssiden, fordi de fortsat prøver at komme sig ovenpå finanskrisen.

”På privatkundesiden har vi nu en enorm stærk vækst. Mange briter er skuffede over deres banker og opdager, at der findes en bank, der gør tingene, som de blev gjort i gamle dage. Det vil sige at man fokuserer på relationer frem for produkter. Hos os kan kunderne møde filialchefen direkte, fordi det er ham, der træffer beslutningen om, hvorvidt der skal bevilliges et lån eller ej,” siger han.

Anders Bouvin siger, at han oplever, at kunderne er meget grundige i deres research, når de skal finde en ny bank, og her betyder det noget positivt for banken, at den på kapitalsiden står som en af de stærkeste banker i verden med en velpolstret balance.

Handelsbanken har i dag 113 filialer og kontorer i Storbritanien fra Glasgow i Nord til Plymouth i Syd. Bankens indtjening i Storbritannien var 250 mio. svenske kroner i første halvår. Handelsbanken har i Storbritannien i alt 900 medarbejdere.

Mere fra FinansWatch

ATP og Mærsk-ejer satser stort på aarhusiansk jordvarmeanlæg

Landets største pensionspengekasse, ATP, gør nu klar til at investere i at hente vedvarende energi op af jordens indre. Sammen med energiselskabet NRGI og A.P. Møller Holding bliver ATP medejer af selskabet Innargi, der skal etablere et geotermisk anlæg under jorden i Aarhus.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs