FinansWatch

IMF: Flere penge til Finanstilsynet

Der må snarest kigges på, om det danske finanstilsyn har nok penge til at møde fremtidens udfordringer, lyder det fra den internationale valutafond.

Den danske finansektor bør have mere kapital og få sat gang i konsolideringen. Og set i det lys må man, også i forhold til bankernes store eksponering over for resten af Europa, se på om landets finanstilsyn har penge nok til at klare udfordringerne.

IMF: Danske banker skal konsolideres og have mere kapital

”Med disse forøgede udfordringer for det internationale banksystem, som Danmark er eksponeret over for, in mente, bør det snarest kigges på, om det nuværende budget for det danske finanstilsyn kan sikre, at tilsynet kan opfylde sit mandat,” skriver IMF i en rapport om sit kontrolbesøg i Danmark.

Nationalbanken bakker op

Og IMF får delvis opbakning fra Nationalbanken, der om besøget blandt skriver at:

”Nationalbanken er enig i behovet for, at tilsynet med den finansielle sektor styrkes.”

Nationalbanken har tidligere talt for at ligge tilsynet ind under banken.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs