FinansWatch

Bankchefer: Nye låneregler vil dæmpe udviklingen i boligpriserne

Nye låneregler, som har til formål at forhindre en boligboble, vil lægge en dæmper i væksten i boligpriserne, vurderer flere bankbosser.

I 2017 steg boligpriserne endnu en gang og ikke mindst i storbyerne. Ejerlejlighederne i København steg f.eks. 8,6 pct. fra tredje kvartal 2016 til samme periode sidste år. Men nye låneregler vil lægge en dæmper i væksten i boligpriserne fremover, siger flere bankchefer til Børsen.

De nye regler, som blev besluttet i efteråret efter en anbefaling fra det Systemiske Risikoråd, medfører to begræsninger, hvis lånet overstiger 60 pct. af boligens værdi, og hvis husstandens samlede gæld er mere end fire gange årsindkomsten. I så fald kan man kun optage et variabelt forrentet lån med en løbetid på mindst fem år, og man kan kun få afdragsfrihed sammen med fast rente.

Det mener topcheferne i Danske Bank og Jyske Bank, Thomas Borgen og Anders Dam, der vil have en effekt på boligpriserne:

"Jeg tror, at reglerne alt andet lige vil have en prisdæmpende effekt i specielt Aarhus og København," siger Anders Dam til Børsen.

Nationalbanken langer ud efter regeringens nye låneregler

 

Forsiden lige nu

Relaterede

FinansWatch trial banner 14 dage.jpg

Seneste nyt

Finansjob

Se flere

Se flere