FinansWatch

Max Bank koster Scandinotes dyrt

Den krakkede Max Bank havde ansvarlig kapital for 250 mio. kr. gennem de stærk omdiskuterede Scandinotes, der dermed endnu en gang koster obligationshaverne penge.

Roskilde Bank, Amagerbanken, Fjordbank Mors og Max Bank. Alle krakkede banker, der havde hentet ansvarlig kapital gennem Scandinotes-obligationerne, der er udstedt af HSH Nordbank.

I en fondsbørsmeddelelse oplyser HSH, at Max Bank samlet set havde ansvarlig kapital for 250 mio. kr. gennem Scandinotes.

Hvis Max Bank ikke er i stand til at overholde betalingerne, vil det gå ud over ejerne af Scandinotes, skriver HSH, der for nedskriver værdien af både Scandinotes III og IV.

I Scandinotes V-serien, som Max Bank modtog 100 mio. kr. fra, træder der dog en garanti fra European Investment Fund i kraft. Den skal beskytte mindre og mellemstore virksomheder mod tab, og den vil dække de fleste indskyderes tab, skriver HSH Nordbank.

Max Bank sender tung regning til skandalepapir

Banker beholder kontroversielle lån

Bankobligationer koster sparekasse dyrt

"Ingen kunne have drømt om hvad der skete"

Forbrugerombudsmanden stævner Diba

Fjordbank Mors-hug til Scandinotes slået fast

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Fagboss indkalder til krisemøde for at ”afklare forhold” om privatliv

Hovedbestyrelsen i 3F er lørdag blevet indkaldt til et krisemøde af formand Per Christensen, efter at B.T. fredag aften kunne fortælle, at fagbossen har levet et dobbeltliv. Per Christensen, der har tunge bestyrelsesposter i finanssektoren, skal blandt andet forklare, om han har brugt ressourcer fra forbundet på at dække over sit dobbeltliv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs