FinansWatch

Tyske banker udtrykker modstand mod kapitalkrav

De tyske storbanker er ikke meget for de kommende kapitalkrav, skriver The Wall Street Journal.

De tyske banker udtrykker modstand mod EU's planer om øgede kapitalkrav og nedskrivninger af de græske statsobligationer. Det skriver Wall Street Journal.

Den Europæiske Banktilsynsmyndighed vil hæve kapitalkravene til 9 pct. mod Basel II-aftalens 2 pct. Administrerende direktør i Deutsche Bank, Josef Ackermann, advarede torsdag om, at højere kapitalkrav og yderligere trimninger af statsobligationers værdi kan resultere i en kreditkrise.

Samtidig gik Tysklands fem største bankforbund sammen om et brev til den tyske finansminister Wolfgang Schäuble, der advarede om en forhastet indfasning af de lovmæssige krav.

"Det kan ikke være til gavn for stabiliseringen af de finansielle markeder at fabrikere en påstået svaghed gennem en kunstig intensivering af kapitalkravene, skrev bankforbundene ifølge Wall Street Journal.

Bliver kapitalkravene hævet, estimeres det, at Europas banker nu og her står og mangler et sted mellem 200 og 300 mia. euro for at leve op til kravene.

Ritzau Finans

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Topdanmark holder udbyttefest

Ved den kommende generalforsamling vil Topdanmark foreslå at uddele, hvad der svarer til 145 pct. af årets overskud. Det er mere, end analytikerne havde regnet med.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs