FinansWatch

Totalbanken: Kapitaludvidelse er 'mission impossible'

Den pressede fynske bank Totalbanken arbejder for at forbedre solvensen. Der er ikke nogen hurtig løsning, og aktieemmission er ikke løsningen i det nuværende marked, siger direktøren.

Adm. direktør i Totalbanken Ivan Sløk keder sig ikke på arbejdet. Som topchef i Totalbanken har han nok at se til med at forbedre bankens solvens, siger han i Berlingske Business.

Det kommer dog ikke til at ske gennem en kapitaludvidelse på børsen.

"Den letteste måde at forbedre vores solvens ville normalt være at gå til aktiemarkedet med en kapitaludvidelse. Men det er meget svært at gå ud og bede investorer komme med flere penge, når markedet er, som det er, og vi har banker, der krakker i hvert fald hvert kvartal. En aktieudvidelse er simpelthen 'mission impossible'," siger Ivan Sløk til Berlingske Business.

Påbud om nedskrivninger

Totalbanken har været igennem en turbulent tid på børsen. Siden nytår er aktien faldet med 79 pct., og kursen er nu så lav, at for hver ni øre, man har aktier i banken, har man del i én krones aktiekapital.

"Vores situation er ikke mere alvorlig, end den var for 14 dage eller tre måneder siden. Det eneste, der er sket lige nu, er, at Max Bank er væltet. Før det var der ingen panik omkring os, men nu er der åbenbart mange investorer, som ikke længere har lyst til at ligge med for mange lokalbankaktier. Derfor er der stort salgspres på de lokalbanker, som for nylig har haft tilsynsbesøg og har fået påbud om yderligere nedskrivninger - og der er vi iblandt," siger Ivan Sløk til Berlingske Business.

Banken er tvunget til at trimme balancen, men det er svært for banken at sælge de dårligste engagementer fra, fortæller Ivan Sløk.

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Lars Rohdes svanesang: Banker skal være forsigtige med udbytte

De danske banker bør passe på med at udbetale udbytte og lave aktietilbagekøb, opfordrer Nationalbank-direktør Lars Rohde på sit sidste årsmøde i interesseorganisationen Finans Danmark. Med udsigt til højere tab skal bankerne sikre et robust kapitalgrundlag.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs