FinansWatch

Banker: Vi kan få brug for ny hjælp

Danskerne kan godt indstille sig på igen at skulle holde hånden under nødlidende banker.

Det skriver Politiken fredag.

De næste to år skal 49 danske pengeinstitutter ud og låne 150 milliarder kroner, når de såkaldte individuelle statsgarantier udløber. Dét kan vise sig at være så umulig en opgave i det nuværende økonomiske uvejr, at staten bør forberede sig på at forlænge ordningen, mener brancheforeningen Lokale Pengeinstitutter.

»Det vil være meget fornuftigt, hvis politikerne holder en dør på klem for at forlænge ordningen, så bankerne også efter 2013 kan få individuelle statsgarantier«, siger direktør Jan Kondrup, der repræsenterer 90 af landets 120 pengeinstitutter, til Politiken.

I Finanstilsynet tager man situationen så alvorligt, at et særligt team af specialister gransker bankernes planer for at klare sig uden garantierne, fortæller tilsynsdirektør Ulrik Nødgaard:

»I nogle banker er det en ret stor udfordring. Udløbet af garantierne ser vi som en stor risiko«, siger han til Politiken.

Erhvervsminister Ole Sohn (SF) afviser over for Politiken ikke at forny ordningen.

Kilde: Politiken

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs