FinansWatch

Sohn vil gøre op med bankerne som prügelknabe

I et interview med Børsen advarer den nye erhvervs- og vækstminister mod, at bankerne får uretfærdige skæld ud. Ole Sohn bemærker, at der er utrolig mange banker i Danmark.

Foto: STROYER TORBEN

Ole Sohn har smidt en række barske forslag og en række kritikpunkter af bankerne i skraldespanden på sin vej fra oppositions-taburetten ind i Erhvervs- og Økonomiministeriet.

I et interview med Børsen taler Ole Sohn ikke om øgede byrder til bankerne og om sund konkurrence fra en statslig bank. Der er andre dagsordener fra den nye minister.

"Den erhvervspolitik, vi lægger vægt på, skal ske i bredt samarbejde i Folketinget og i tæt samarbejde mellem erhvervslivet og arbejdsmarkedet parter. Alene af den grund, at de udfordringer, Danmark står overfor, er langt større, end politiske drillerier mellem 90 og ikke-90 mandater. Det er jeg ret sikker på, at erhvervslivet også sætter pris på," siger Ole Sohn til Børsen.

Han taler samtidig varmt for en yderligere konsolidering i den danske banksektor.

"Jeg er glad for, at der er pengeinstitutter, der har set ideen i at søge fusioner. Og at vi stiller skærpede krav, gør jo også, at nogle af de pengeinstitutter, som måske får det svært, får et incitament til at søge sammen med andre. Det er en udmærket proces. Vi har relativt mange banker i Danmark i forhold til andre lande,” siger han.

Den nye minister siger også, at man skal passe på med at bebrejde bankerne de dårligdomme, der har ramt dansk økonomi.

"Men skal ikke skælde bankerne ud uretmæssigt. Selvfølgelig vil de i en periode få sværere ved at låne penge ud, fordi de skal konsolidere sig. Derfor kræver det, at vi bliver mere kreative med at sikre alternative bidrag til finansieringsmuligheder,” siger Ole Sohn.

 

Horwitz klar til samarbejde med Sohn 

Finansrådet roser de røde

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs