FinansWatch

Erfaren oprydder tager over i Max

Det bliver den tidligere Capinordic og Eik Bank-oprydder Steen Parsholt, der skal stå for afviklingen af den røde del af Max Bank.

Bestyrelsen i Max Bank af 2011 - som er resterne af den oprindelige, nu krakkede Max Bank, har med øjeblikkelig virkning ansat Steen Parsholt som administrerende direktør. Det oplyser Finansiel Stabilitet, der har overtaget Max Banks kriseramte engagementer.

Steen Parsholt er 60 år og har haft flere ledende stillinger i den finansielle sektor i ind- og udland, senest som adm. direktør i Finansieringsselskabet af 11/2 2010 - tidligere Capinordic Bank. Han afløser Niels Olsen, som den 8. oktober 2011 blev udpeget som midlertidig direktør i Max Bank af 2011.

For tiden er han statens mand i den Erik Damgaard-ejede Cantobank.

Staten sætter sin mand i Erik Damgaards bank

Herudover vil bestyrelsen snarest indkalde til ekstraordinær generalforsamling med henblik på at udnævne en ny bestyrelse. Finansiel Stabilitet venter at udnævne Steen Hemmingsen, tidligere adm. direktør i Lundbeck Fonden som formand, samt vicedirektør Lars Holst, Nykredit og underdirektør Niels Olsen, Finansiel Stabilitet.

Ritzau Finans

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs