FinansWatch

Rigmand taber 20 millioner på Max Bank

Det har vist sig at være en rigtig dyr fornøjelse for finansmanden Sten Nymark at satse sparepengene på Max Bank.

Han har sikkert fortrudt det masser af gange allerede, men i denne weekend helt sikkert en ekstra gang. I november sidste år traf den 37-årige økonom Sten Nymark en stor beslutning.

Han sagde sit job som finansiel rådgiver i Atrium Partners op og investerede 20 millioner kroner i Max Bank, hvor han senere trådte ind i bestyrelsen som den næststørste aktionær efter staten.

Siden er aktiekursen faldet dramatisk og sent lørdag meddelte Max Banks ledelse, at man søger afvikling under Finansiel Stabilitet. Dermed må Sten Nymark efter alt at dømme erkende, at hver en krone er tabt.

Stor investering

Sten Nymark ejer 10,25 pct. af aktierne i Max Bank, der alene i år har tabt 72 pct. af sin markedsværdi. Fredag lukkede Max Bank i kurs 7,8 med en markedsværdi på 59 mio. kr. Sten Nymark har med andre ord allerede på papiret tabt en stor del af sin investering, men med bankens krak ryger det sidste sammen med muligheden for at hente det tabte hjem igen.

Da han investerede i banken, lagde han ikke skjul på, at der var tale om en væsentlig investering for ham.

I bestyrelsen

”Selvom aktien var lavt værdisat, så er det en betydelig investering for mig, så jeg vil selvfølgelig følge banken tæt og overveje, om jeg skal søge indflydelse gennem bestyrelsen,” sagde han dengang til Business.dk. Senere indtrådte han i bestyrelsen for banken, som han havde store forventninger til.

”Jeg synes, at banken er kommet flot igennem en turbulent periode, som er blevet håndteret kompetent af ledelsen. Derfor har jeg stor tillid til, at rejsen vil fortsætte på en god måde,” sagde han.

Det har ikke søndag været muligt at få en kommentar fra Sten Nymark.

Læs mere om Max Banks krak her:

Max Bank er krakket 

Kruse: Det sker der med Max Bank i nat

Det sagde Max Bank-chefen om overlevelseskamp

Interesse for krakket Max Bank 

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs