FinansWatch

Valg bremser tilsynsudvalg

Det udvalg, der blandt andet skal se på, om Finanstilsynet skal høre under Nationalbanken, er blevet bremset af valget. Anbefalingerne ventes nu inden årets udgang. 

Foto: Snejbjerg Carsten Jyllands-Posten

Bør Finanstilsynet og Nationalbanken slås sammen?

Svaret må vi vente på, for det netop overståede folketingsvalg har spændt ben for det udvalg, der siden udgangen af sidste år har gransket strukturen af det finansielle tilsyn i Danmark, herunder samspillet mellem Finanstilsynet og Nationalbanken.

Udvalget, der blev nedsat i december af daværende økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K), skulle egentlig have kommet med sine anbefalinger i denne måned, men det har valget forhindret.

Fire områder

Økonomi- og erhvervsministeriet oplyser, at udvalget under valget har været sat i bero, men at man nu genoptager arbejdet, og at man forventer en rapportering fra udvalget senest inden udgangen af dette år.

Samspillet mellem Finanstilsynet og Nationalbanken hører til et af de i alt fire områder i forhold til det finansielle tilsyn, som udvalget skal have under lup.

Nationalbankdirektør Nils Bernstein har flere gange talt varmt for, at man sammenlægger Nationalbanken og Finanstilsynet, et forslag som den tidligere økonomi- og erhvervsminister ikke har afvist. Chefen for tilsynet, Ulrik Nødgaard, har dog tidligere over for FinansWatch understreget, at der ikke findes nogen mirakelkur.

Sammenlægning af nationalbank og tilsyn også på tale i Sverige 

DF: Nationalbanken skal kontrollere Finansiel Stabilitet 

Nationalbanken vil sluge Finanstilsynet 

Ingen plads til bankerne i Mikkelsens tilsynsudvalg

Horwitz venter på invitation fra Brian M. 

Tilsynsudvalg nedkommer til oktober 

Nødgaard: Der findes ingen mirakelkur

Minister nedsætter tilsynsudvalg

 

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs