FinansWatch

Bankstress i Europa når nye højder

Europas banker har ikke haft det værre siden finanskrisen. ECB kan blive tvunget til indgreb.

Situationen i den europæiske banksektor spidser til, skriver FIH Erhvervsbank i sin markedskommentar fredag morgen.

Forskellen på Eonia-renten (forrentningen af bankers indestående hos ECB natten over) og 3 måneders Euribor (den rente bankerne i eurozonen tager for at låne penge til hinanden i tre måneder) er en indikator for tilliden de europæiske banker imellem.

Rentespændet steg torsdag til 0,865 pct., hvilket er det højeste niveau siden finanskrisens hærgen i begyndelsen af 2009.

"Dermed er der nu klare tegn på tiltagende likviditetspres til trods for, at ECB leverer fuld likviditet til markedet. Det var især en ny stribe af nedjusteringer af europæiske bankers kreditværdighed sammen med de tiltagende vækstbekymringer der i går var medvirkende til at øge presset på det europæiske pengemarked," lyder det fra FIH Erhvervsbanks økonomer.

ECB-indgreb måske på vej

Stigende pres på euroen og stress på det europæiske pengemarkedet har ligeledes bevirket, at en rentesænkning fra ECB allerede ved det kommende møde nu nærmest er fuldt indregnet i markedet, påpeger FIH Erhvervsbank.

Det belgiske medlem af ECB, Luc Coene, forstærkede markedets forventning ved at udtale, at ECB kunne agere allerede ved det kommende rentemøde i oktober, hvis de økonomiske nøgletal skuffer yderligere.

"Vi venter dog ikke, at ECB vil begynde at sænke renten igen allerede i oktober. Derimod kan yderligere likviditetstiltag blive nødvendige hvis situationen på interbankmarkedet forværres," lyder vurderingen.

Tilmeld dig FinansWatch' gratis nyhedsbrev eller tegn et gratis 30 dages prøveabonnement på FinansWatch her.

Mere fra FinansWatch

Dansk Handelsbanken-direktør stopper

Lars Moesgaard, adm. direktør i Handelsbanken Danmark, kommer ikke til at fortsætte i Jyske Bank, der 1. december officielt overtager den svenske banks danske forretning.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs