FinansWatch

Amerikanske banker opbygger pengelagre

Frygten for en forestående nedgradering af USA’s AAA-kreditvurdering får landets banker til at holde på pengene.

Foto: Erwin Wodicka

USA’s økonomi nærmer sig afgrundens rand i takt med, at gælden stiger og stiger mod det fastsatte gældsloft. Sammenbruddet i de politiske forhandlinger har sat gang i spekulationerne om landets kreditværdighed.

Siden 1941 har Standard & Poor’s tildelt USA en AAA-vurdering, deres højeste kreditvurdering, men nu risikerer stormagten at blive nedjusteret, hvis ikke man er i stand til at komme til politisk enighed inden 2. august.

Højere omkostninger

Frygten for denne nedjustering får ifølge Financial Times nu amerikanske banker til at opbygge likviditet og sikre mere langsigtet finansiering.

Mister USA deres AAA-rating, risikerer bankerne nemlig forhøjede omkostninger, da de anvender amerikanske statsobligationer som underliggende garanti.

"Jeg tror ikke, at nogen havde forudset, at budgetbeslutningen om gældsloftet ville trække så lang tid ud, og folk har set effekten af at være for gældsat og underfinansieret,” siger Mark Pawlak, markedsstrateg hos Keefe, Bruyette & Woods, til Financial Times om bankernes opbygning af likviditet.

Gyser om USA's økonomiske fremtid

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs