FinansWatch

Amerikanske banker opbygger pengelagre

Frygten for en forestående nedgradering af USA’s AAA-kreditvurdering får landets banker til at holde på pengene.

Foto: Erwin Wodicka

USA’s økonomi nærmer sig afgrundens rand i takt med, at gælden stiger og stiger mod det fastsatte gældsloft. Sammenbruddet i de politiske forhandlinger har sat gang i spekulationerne om landets kreditværdighed.

Siden 1941 har Standard & Poor’s tildelt USA en AAA-vurdering, deres højeste kreditvurdering, men nu risikerer stormagten at blive nedjusteret, hvis ikke man er i stand til at komme til politisk enighed inden 2. august.

Højere omkostninger

Frygten for denne nedjustering får ifølge Financial Times nu amerikanske banker til at opbygge likviditet og sikre mere langsigtet finansiering.

Mister USA deres AAA-rating, risikerer bankerne nemlig forhøjede omkostninger, da de anvender amerikanske statsobligationer som underliggende garanti.

"Jeg tror ikke, at nogen havde forudset, at budgetbeslutningen om gældsloftet ville trække så lang tid ud, og folk har set effekten af at være for gældsat og underfinansieret,” siger Mark Pawlak, markedsstrateg hos Keefe, Bruyette & Woods, til Financial Times om bankernes opbygning af likviditet.

Gyser om USA's økonomiske fremtid

Mere fra FinansWatch

Sampension udpeger ESG-chef

Et større fokus på ansvarlige investeringer får Sampension til at udpege en ESG-chef. Han kommer fra en intern stilling i huset, hvor han indtil nu har været Chief Legal Officer.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs