FinansWatch

Banker: Milliardflugt fra lånemarkeder varsler kolde tider

De internationale lånemarkeder viste torsdag yderligere tegn på at bevæge sig mod stilstand.

I ugens løb er der i snit dagligt blevet trukket 9 mia. dollar ud af fundingmarkedet, og torsdagens trend var ingen undtagelse, viser tal fra japanske Nomura Securities International.

Det skriver Wall Street Journal fredag.

Usikkerheden om USA's gæld har fået pengefonde til i højere grad kun at yde dag-til-dag-lån frem for langsigtede lån. Nogle mener endog, at tallene fra Nomura er lavt sat. The Investment Company Institute vurderer, at der med de seneste dages bevægelser samlet set de sidste to uger kan være hele 62 mia. dollar mindre til rådighed på de internationale fundingmarkeder.

Imens arbejder bankerne på højtryk for at sammensætte nødplaner, der skal styre dem uden om problemer på de store markeder for amerikanske statsobligationer og kortsigtede funding faciliteter, hvis Kongressen i USA ikke får hævet sit gældsloft inden næste tirsdags deadline.

RITZAU FINANS

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs