FinansWatch

Datadirektør falder på fusionsfiasko

I kølvandet på kollapset i fusionsplanerne mellem datacentralerne BEC og SDC stopper BEC-direktør Leo Svendsen efter 12 år i virksomheden.

Den kuldsejlde drøm om en fælles dataplatform for bankerne bag datasamarbejdet i BEC og SDC koster nu BEC-direktør Leo Svendsen jobbet.

Storstilet data-plan kollapser

Det oplyser BEC-bestyrelsesformand Gert Jonassen, der også er adm. direktør i Arbejdernes Landsbank, i en pressemeddelelse.

”Det er med stor beklagelse, at BEC og SDC ikke er lykkedes med en hurtig vej til konsolidering af edb-centralerne, og med en ændret strategi for BEC har jeg stor forståelse for, at Leo Svendsen ikke ser sig selv som en bærende kraft i fremtiden for BEC,” skriver Jonassen.

Ked af det

Den fratrådte direktør, Leo Svendsen, får samtidig plads til denne bemærkning.

”Jeg er gået benhårdt efter, at det skulle lykkes med en hurtig fusion mellem edb-centralerne. I og med at dette ikke er sket, er det naturligt at ændre i BEC’s strategi og ledelse. BEC er en god og stærk virksomhed, som jeg efter 12 gode år naturligvis er ked af at forlade, men jeg er sikker på, at BEC’s fremtidige strategi vil være både robust og bæredygtig.”

Meddirektør Kurt Nørrisgaard overtager topposten og fortsætter alene i direktionen.

Sammenbruddet i databryllupsplanerne anses for analytikerside for at være en markant hindring for fusioner bankerne i mellem.

Analytiker: Strandet it-bryllup stor bremse

Mere fra FinansWatch

"Køb nu, betal senere"-virksomhed tilbyder rentefri kreditter på 30.000 kr. uden detaljerede kredittjek

DE GRATIS KREDITTER: For at få en kredit uden renter på 30.000 kr. hos Anyday skal man ikke vise lønsedler eller give adgang til bankkonto. Et kredittjek mod debitorregistre og en reservation på en tiendedel af beløbet er nok. Anyday mener, at virksomhedens måde at kreditvurdere kunder på er sikker, og at det ikke lokker kunder i uføre. Dog tager virksomheden open banking-teknologi i brug i det nye år for at blive bedre.

Afdragsfri lån i hopla - men de går til de gale

Man skal kun tage et afdragsfrit lån, hvis man ikke har brug for det, har opfordringen fra nationalbankdirektør Lars Rohde været. Men centralbankens egne tal og en kontrafaktisk beregning peger på, at det ikke er tilfældet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs