FinansWatch

Datadirektør falder på fusionsfiasko

I kølvandet på kollapset i fusionsplanerne mellem datacentralerne BEC og SDC stopper BEC-direktør Leo Svendsen efter 12 år i virksomheden.

Den kuldsejlde drøm om en fælles dataplatform for bankerne bag datasamarbejdet i BEC og SDC koster nu BEC-direktør Leo Svendsen jobbet.

Storstilet data-plan kollapser

Det oplyser BEC-bestyrelsesformand Gert Jonassen, der også er adm. direktør i Arbejdernes Landsbank, i en pressemeddelelse.

”Det er med stor beklagelse, at BEC og SDC ikke er lykkedes med en hurtig vej til konsolidering af edb-centralerne, og med en ændret strategi for BEC har jeg stor forståelse for, at Leo Svendsen ikke ser sig selv som en bærende kraft i fremtiden for BEC,” skriver Jonassen.

Ked af det

Den fratrådte direktør, Leo Svendsen, får samtidig plads til denne bemærkning.

”Jeg er gået benhårdt efter, at det skulle lykkes med en hurtig fusion mellem edb-centralerne. I og med at dette ikke er sket, er det naturligt at ændre i BEC’s strategi og ledelse. BEC er en god og stærk virksomhed, som jeg efter 12 gode år naturligvis er ked af at forlade, men jeg er sikker på, at BEC’s fremtidige strategi vil være både robust og bæredygtig.”

Meddirektør Kurt Nørrisgaard overtager topposten og fortsætter alene i direktionen.

Sammenbruddet i databryllupsplanerne anses for analytikerside for at være en markant hindring for fusioner bankerne i mellem.

Analytiker: Strandet it-bryllup stor bremse

Mere fra FinansWatch

Analyse: Finansiel Stabilitet havde hårdt brug for Højesterets dom i Roskilde Bank-sagaen

Thi kendes for ret, også magtfulde bankdirektører har et personligt ansvar for, at bankkreditter vurderes ordentligt. Højesterets dom i Roskilde Bank-sagen mejsler i granit, at “business judgement rules” ikke er et fripas for bankledelser. Afgørende, principiel dom, også for nutidens bankhåndværk, skriver FinansWatch’ Jens Chr. Hansen i denne analyse.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs