FinansWatch

Banker giver 1,6 mio. kr. til valgkamp

Finanssektorens Forening til Støtte af et Sundt og Konkurrencedygtigt Erhvervsliv donerer i alt 1,6 mio. kr. til politiske partier, der vil arbejde for medlemmernes interesser.

Bankerne er en smule mere nærige end ved sidste valgkamp, hvor der blev fordelt 2,2 mio. kr. mellem partierne, oplyser foreningen, der hører under Finansrådet, i en pressemeddelse.

Ved tidligere valgkampe har foreningen støttet De Konservative, Venstre, Radikale, Liberal Alliance, Socialdemokraterne og Dansk Folkeparti, men sætter ikke navn på, hvem der støttes op til det igangværende valg.

Frivillig støtte

"Foreningen har for eksempel ved hvert valg støttet Radikale Venstre, og gør det også denne gang, hvor partiet støtter en socialdemokratisk ledet regering. Ved seneste valg til Europa Parlamentet støttede vi Socialdemokraterne, der deler foreningens EU-politiske synspunkter – men for eksempel ikke Dansk Folkeparti. Man kan også bemærke, at Arbejdernes Landsbank eksempelvis har givet støtte til Socialdemokraterne ved dette folketingsvalg. Banksektoren støtter således bredt politisk," siger foreningens formand Jørgen A. Horwitz i pressemeddelelsen.

Indsamlingen af midler er frivillig, og der går ikke kontingentkroner fra Finansrådet til valgkampen. Det er dermed muligt for bankerne helt at undlade politisk støtte.

Finanssektorens Forening til Støtte af et Sundt og Konkurrencedygtigt Erhvervsliv giver støtte til de partier, der efter foreningens opfattelse vil arbejde for et sundt og konkurrencedygtigt erhvervsliv.

SF: Træk pengene fra Danske

Avis: Bankernes hemmelige forening samler ind til Løkke

S: Folk må selv afgøre bankvalg

SF’er: Jeg handler i Netto

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs