FinansWatch

Organiseret magt

ISDA, der står bag alle derivat-kontrakter og suverænt afgør ”kredit-begivenheder”, kritiseres for at cementere de store bankers magtposition på milliardmarkedet for derivater.

Allen & Overys kontorer på One Bishops Gate i The City er et orgie i glas og rustfrit stål. Ud mod de lange gange er det blot døre og navneskilte, der signalerer aktivitet, men ind mod de overdækkede gårdhaver har alle kontorer store glaspartier, og hen over gårdhaverne går gangbroer med gulve og sider af glas.

Etableret i 1930'erne er Allen & Overy en institution blandt Londons store advokatfirmaer. Det var her, at man i 1960'erne konstruerede de første euroobligationer, men advokatfirmaets tilknytning til finansverdenen kommer også til udtryk ved, at Allen & Overy deler adresse med International Swaps and Derivatives Association (ISDA). Brancheorganisationen, som repræsenterer 830 finansvirksomheder i 59 lande fra 6 kontinenter, der alle har det til fælles, at de handler derivater over disken eller Over The Counter (OTC), som det hedder i en finansindustri med engelsk som globalt arbejdssprog.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs