Én Moody’s-chef og 131 bankdirektører

Toppen af den danske banksektor var samlet i Vejle hele mandagen, hvor de diskuterede sektorens udfordringer og bl.a. hørte den kritiserede Moodys-analytiker, Janne Thomsen.
Af KASPER KRONENBERG

Der var topmøde i den finansielle sektor mandag på Hotel Munkebjerg i Vejle, hvor Finansrådet havde indkaldt til den årlige direktørkonference.

131 gæster i skikkelse af bankdirektører var samlet, hvor også enkelte repræsentanter fra Finansrådet samt andre tilknyttet finansielle virksomheder var inviteret med.

Årets tema var ”Banksektorens udfordringer”, hvor bl.a. Nationalbankdirektør Nils Bernstein talte, mens departementschef Michael Dithmer fra Økonomi- og erhvervsministeriet kom med det ministerielle syn på sagen. Mødet var lukket for pressen.

Vurdering af sektoren

Efter frokosten var det Janne Thomsen, vice president hos Moody’s, der talte under overskriften ”Vurderingen af den danske banksektor”, som Moodys’s har modtaget megen kritik for, bl.a. for at man først downgradede de danske banker, da Amagerbanken var gået ned, selvom lovgivningen igennem lang tid havde været klar - at investorer i seniorgæld kunne tabe penge.

Lars Rohde fra ATP var årsmødets repræsentant fra investorsiden, mens professor Michael Møller fra CBS talte om bankernes fremtid, hvor han bl.a. var særdeles kritisk over for den ejermodel, der ligger bag de danske sparekasser.

Mødet blev rundet af med en paneldiskussion, hvor også Anders Dam deltog.

Hovedtaler ved aftenens middag var minister for videnskab, teknologi og udvikling, Charlotte Sahl-Madsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også