FinansWatch

Lokalbank er under skærpet tilsyn

Finanstilsynet har den kriseramte Aarhus Lokalbank under skærpet tilsyn.

Finanstilsynet holder godt øje med Aarhus Lokalbank. Det siger bankens direktør, Vagn Torsager, til Børsen.

”Vi er under skærpet tilsyn, og det er helt naturligt. Vi er nødt til at være realistiske. Hvis jeg fandt uovervindelige problemer, kunne jeg lige så godt gå i enrum med bestyrelsen og drøfte, hvad vi så gør. Men jeg tror på det, og det går heldigvis den rette vej, men 2011 bliver et barskt år,” siger han til avisen.

Finanstilsynet offentliggjorde i går en inspektionsredegørelse, hvor man har gennemgået kvaliteten af 47 pct. af bankens engagementer. I fire tilfælde har banken fået påbud om at foretage yderligere nedskrivninger for i alt 20 mio. kr. Nedskrivninger, der er medtaget i bankens halvårsregnskab. Tilsynet konstaterede samtidig, at 33 pct. af bankens udlån er eksponeret mod ejendomssektoren, og at udlånene er af dårligere kvalitet end gennemsnittet i tilsvarende banker. Desuden er summen af bankens store engagementer er alt for højt, skriver Børsen.

Aarhus Lokalbank har derfor været nødt til at hæve sit faktiske solvens til 15,1 pct.

"Banken har siden indberettet et nyt solvensbehov pr. 30. juni 2010 på 12,9 procent, og en faktisk solvens på 15,1procent," skriver tilsynet i meddelelsen.

Rettet 8.49

Mere fra FinansWatch

P+ ruller krisevåben ud for yderligere 70.000 medlemmer

Modvind på de finansielle markeder får P+ til at indføre kursværn for yderligere en lang række kundegrupper, så knap 80 pct. af medlemsskaren i oktober er omfattet af krisevåbenet. Direktør forklarer det bl.a. med den måde, som P+ fordeler midlerne mellem kollektive reserver og medlemmernes egne depoter.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs