FinansWatch

DF vil flytte Finansiel Stabilitet til Nationalbanken

Dansk Folkeparti mener, at Finansiel Stabilitet bør flyttes fra Økonomi- og Erhvervsministeriet til Danmarks Nationalbank.

Dansk Folkeparti mener ikke, at Finansiel Stabilitet har en fremtid i Økonomi- og Erhvervsministeriet. I stedet mener partiet, at selskabet skal høre til under Danmarks Nationalbank. Det skriver Børsen.

”Jeg vil gerne fastholde, at Finanstilsynet ligger under Økonomi- og Erhvervsministeriet, fordi tilsynet laver myndighedsudøvelse, og så skal der være et politisk ansvar. Finansiel Stabilitet overtager nødlidende engagementer. Det kan efter min opfattelse bedre placeres under Nationalbanken, hvor der en ledelse, der afspejler samfundets interesser. Finansiel Stabilitet er blevet en stor statslig bank, som nationen har store interesser i,” siger Dansk Folkepartis Kristian Thulesen Dahl til Børsen.

Han finder det uheldigt, at både Finansiel Stabilitet og Finanstilsynet hører under samme ministerium, når Finansiel Stabilitet rydder op efter krakkede banker, og Finanstilsynet har ansvaret for at føre tilsyn med bankerne, så de ikke kollapser.

”Jeg vil gerne have, at der sker en adskillelse af det arbejde, der foregår i Finanstilsynet og i Finansiel Stabilitet. Vi så i Amagerbanken, hvor Finanstilsynet og Finansiel Stabilitet kom fra det samme sted, men skulle varetage forskellige interesser,” siger Kristian Thulesen Dahl.

Mere fra FinansWatch

Mægler: Afkastlussing kan sætte skub i produktudvikling

Pensionister i pengenød: Ender 2022 med at tildele danske pensionister med udbetalinger fra et markedsrenteprodukt en lavere pensionsudbetaling, kan næste skridt være produktudvikling, siger partner i mæglervirksomheden Willistowerswatson, Erik Kongsted.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs