Regnskab: Nordfyns Bank i lille plus

Nordfyns Bank afslutter første halvår af med et resultat før skat på 1,5 mio. kr. Banken fastholder forventningerne til helåret.

Halvårsregnskabet fra Nordfyns Bank viser gode takter på flere parametre.

Netto rente og gebyrindtægterne stiger godt 20 pct. fra 51,1 mio. kr. efter første halvår sidste år til 61,6 mio. år.

Også nedskrivningerne går den rigtige vej for banken. Posten er reduceret med 28,4 pct. fra 8,7 mio. kr. til 6,2 mio. kr.

Minus på kursreguleringer

Posten kursreguleringerne er dog vendt fra plus til minus. Sidste år hentede banken 5,1 mio. kr. på den post, mens der i år står et minus på 2,3 mio. kr. Det er med til at reducere overskuddet før skat, der lander på 1,5 mio. kr. mod 3,5 mio. kr. sidste år.

Nedbarberingen skyldes også regninger for krakkede banker. Omkostningerne til Indskydergarantifonden i forbindelse med Amagerbankens og Fjordbank Mors' konkurs er på 6,1 mio. kr.

”Ledelsen betragter resultatet som acceptabelt henset til de forholdsvis store betalinger til Indskydergarantifonden. Der udtrykkes stor tilfredshed med den positive udvikling i koncernens kerneforretninger,” skriver ledelsen i forbindelse med regnskabet.

Banken fastholder forventningerne til det samlede resultat for 2011, og banken forventer dermed en basisindtjening mellem 20 og 25 mio. kr.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også