FinansWatch

Regnskab: Nordfyns Bank i lille plus

Nordfyns Bank afslutter første halvår af med et resultat før skat på 1,5 mio. kr. Banken fastholder forventningerne til helåret.

Halvårsregnskabet fra Nordfyns Bank viser gode takter på flere parametre.

Netto rente og gebyrindtægterne stiger godt 20 pct. fra 51,1 mio. kr. efter første halvår sidste år til 61,6 mio. år.

Også nedskrivningerne går den rigtige vej for banken. Posten er reduceret med 28,4 pct. fra 8,7 mio. kr. til 6,2 mio. kr.

Minus på kursreguleringer

Posten kursreguleringerne er dog vendt fra plus til minus. Sidste år hentede banken 5,1 mio. kr. på den post, mens der i år står et minus på 2,3 mio. kr. Det er med til at reducere overskuddet før skat, der lander på 1,5 mio. kr. mod 3,5 mio. kr. sidste år.

Nedbarberingen skyldes også regninger for krakkede banker. Omkostningerne til Indskydergarantifonden i forbindelse med Amagerbankens og Fjordbank Mors' konkurs er på 6,1 mio. kr.

”Ledelsen betragter resultatet som acceptabelt henset til de forholdsvis store betalinger til Indskydergarantifonden. Der udtrykkes stor tilfredshed med den positive udvikling i koncernens kerneforretninger,” skriver ledelsen i forbindelse med regnskabet.

Banken fastholder forventningerne til det samlede resultat for 2011, og banken forventer dermed en basisindtjening mellem 20 og 25 mio. kr.

Mere fra FinansWatch

PFA bygger Danmarks højeste træhus

På samme måde som en Formel 1-bil agerer prøveklud for teknologi til fremtidens personbiler, skal kontorbyggeriet ”Træ” i Aarhus vise vejen frem for klimavenlige byggeløsninger, siger ejendomsdirektør Michael Bruhn fra PFA. Byggeriet omfatter et træhus på 20 etager.

Danske Bank må væbne sig med tålmodighed i Mobilepay-fusion

Danske Bank sigtede sidste sommer efter at sende Mobilepay ind i nordisk fusion omkring sidste årsskifte, men siden har tidsplanen rykket sig. Processen har taget længere tid end ventet, lyder det fra Danske Bank, som ikke er i tvivl om, at fusionen bliver godkendt.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs