FinansWatch

Avis: Krisebanker har udlån for 79 mia. kr.

Børsen skriver, at de banker, som Finanstilsynet har under skærpet tilsyn, i alt har udlån for 79 mia. kr. Fortrolige papirer fra Bankpakke IV-forhandlingerne viser, at ni pct. af bankerne får svært ved at overholde fremtidige kapitalkrav.

Børsen skriver, at den er kommet i besiddelse af fortrolige papirer fra de afsluttende forhandlinger om Bankpakke IV, som viser, at de banker, som Finanstilsynet har under skærpet tilsyn, i alt har udlån for 79 mia.kr. Når en bank kommer under skærpet tilsyn, handler det bl.a. om, at Finanstilsynet er usikker på, om banken er i stand til at funde sig efter statsgarantiernes udløb i 2013.

Børsen skriver endvidere, at dokumenter viser, at knap ni pct. af den danske banksektor, målt på balance, må anses for at kunne havne i problemer, p.g.a. betydelige indlånsunderskud og problemer med at kunne leve op til fremtidens kapitalkrav til bankerne.

"En mindre gruppe (af de mindre pengeinstitutter) må imødese væsentlige udfordringer i kraft at stort indlånsunderskud og eller relativ lille kapitalreserve i forhold til lovkravene. Institutter med en eller flere af disse udfordringer har en balancesum på ni pct.," lyder den præcise formulering fra Finanstilsynet blandt andet i dokumenter, som indgår i de aktuelle politiske forhandlinger.

Jyske Banks Anders Dam siger til avisen, at bankdirektørerne har afgivet en musketered på, at de ikke vil udtale sig, mens Bankpakke IV-forhandlingerne står på.

Nykredit dropper funding-tanker

Bankpakke-partier venter på Brian

Avis: Statsmilliarder på vej til opkøbssultne banker

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs