Regnskab: Overskuddet svinder ind hos Vordingborg

Overskuddet før skat i Vordingborg Bank er efter de første seks måneder af 2011 faldet til en lille million kroner.

Overskuddet efter første halvår af 2011 er mindre end sidste år, men Vordingborg Bank kan til gengæld glæde sig over faldende nedskrivninger.

Først skat landede banken et en 1 mio. kr. mod 6,8 mio. kr. i første halvår af 2010. Banken oplever samtidig en smule faldende netto rente og gebyrindtægter, mens banken i første halvår af 2010 tjente 38,4 mio. kr. på den post, blev det kun til 36,3 mio. kr. i år.

Heller ikke kursreguleringerne går den rigtige vej for banken. Mens denne post sidste år bød på 3,8 mio. kr., står 2011 indtil videre blot for 0,2 mio. kr.

Ærgrelse over bankkrak

Ledelsen ærgrer sig over, at man igen har sendt penge af sted til krakkede banker.

”Vi opnåede i første halvår 2011 et resultat før vores andel af sektorens betaling til konkursramte banker på 3,2 mio. kr. Vi har i 1. halvår 2011 udgiftsført 2,3 mio. kr. til indskydergarantifonden, og det er naturligvis ærgerligt, at vi igen skal betale store beløb til genetableringen af den finansielle stabilitet i sektoren,” siger bankdirektør Ole Kühnel i en meddelelse i forbindelse med regnskabet.

Han glæder sig til gengæld over bankens soliditet.

"På trods af den krise vores sektor har oplevet de sidste år, er det glædeligt at Vordingborg Bank bliver ved med at være meget solid, med en solvens på hele 16,0% og et solvensbehov på 9,7%. Det er vi meget tilfredse med, når vi tænker på, at vores sektor har været igennem en finanskrise, der nu har varet i 3 år," siger bankdirektøren.

Faldende nedskrivninger

Ole Kühnel kan samtidig glæde sig over, at nedskrivningerne går den rigtige vej for banken, der i første halvår i år har nedskrivninger på udlån for 2,7 mio. kr. Et fald fra 3,3 sidste år.

Efter skat ender resultatet på 0,7 mio. kr. mod 5,1 sidste år, og banken fastholder sine forventninger til helåret.

”Banken fastholder firtsat forventningen om en basisindtjening for året 2011 i niveauet 16-18 mio. kr., hvor basisindtjening er opgjort før nedskrivninger på kundeengagementer, kursreguleringer samt udgifter relateret til konkursramte banker,” skriver banken i regnskabet.

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også