FinansWatch

Regnskab: Markant mindre overskud i Spar Lolland

Basisomkostningerne stiger kraftigt i Spar Lolland efter opkøbet af Eik Bank Danmark. Overskuddet er 10,9 mio. kr i første halvår.

Basisindtægterne stiger med 15 mio. kr., skriver Spar Lolland i det netop offentliggjorte halvårsregnskab.

Samtidig stiger basisomkostningerne med 32 pct. til 175 mio. kr. Det skyldes hovedsageligt overtagelsen af Eik Bank Danmark.

”Idet synergierne ved erhvervelsen af Eik Bank Danmark 2010 A/S først realiseres dels i 2. halvår 2011 efter flytning til fælles domicil i juni måned 2011 dels i 2012 efter konvertering til fælles datacentral, SDC i september 2011,” skriver banken i halvårsmeddelelsen.

Dermed falder indtjeningen fra 73,6 mio. kr i første halvår sidste år, til 40 mio. kr. i år.

Solvenspct. 12,8

Fusionsomkostningerne i første halvår beløber sig til 7, 4 mio., mens nedskrivningerne bevæger sig i den rigtige retning for banken, der hensatte 37 mio. kr. til tab på udlån og tilgodehavender mod 50 mio. i samme periode sidste år.

Resultatet før skat bliver 10,9 mio. kr. for banken. I første halvår 2010 hed det tal 30,3 mio. kr.

Bankens solvensprocent er opgjort til 12,8 pct. med et individuelt solvensbehov på 9,96 pct.

Den solvensmæssige overdækning i banken er 28,1 pct.

Mere fra FinansWatch

Store kønsforskelle i pensionsprodukter

Mens næsten tre fjerdedele af mændenes samlede pensionsformue er lagt i markedsrenteprodukter, er det kun hveranden af kvindernes pensionskroner, der ligger i produkttypen.

Omikron sender USA-frygtindeks op

Det såkaldte vix-indeks, der måler frygten på det amerikanske aktiemarked er steget markant de seneste dage, men er dog stadig langt fra da coronafrygten ramte første gang.

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs