FinansWatch

Østjydsk vil have forlænget statskronerne

Østjydsk Bank vil have forlænget de individuelle statsgarantier for at afhjælpe pengemarkedets likviditetsproblemer.

De individuelle statsgarantier må forlænges for at løsne op for fundingproblemet i landets banker. Sådan lyder meldingen fra Østjydsk Bank til dagbladet Børsen.

"Det ville bløde op på det likviditetsproblem, som samfundet står over for. Vi er ikke en af de mest udsatte, fordi vi har en høj solvensprocent, men hvis du spørger mig, hvordan det problem kan løses, så er det mit bud. Ellers er der ikke andet for end at forøge indlånene og fastholde udlånet," siger bankdirektør Jens Vendelbo til avisen.

Han gør klart, at forlængelsen bør være individuelt vurderet. Bankerne blev også individuelt vurderet i første omgang. Vurderingen skal står for motiveringen til gradvist at afvikle de lån, direktøren ønsker forlænget, siger han til børsen.

"På den måde er der et incitament til at indfri lånene, men det fjerner den ultimative deadline. Det er min opfattelse, at det ville løse flertallet af de institutter, der kun har likviditetsproblemer. Hvis de så også har solvensproblemer, så er der to problemer, og det gør selvfølgelig alting sværere."

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs