FinansWatch

Regnskab: Østjydsk Bank holder stand

Østjydsk Bank ligger på de fleste nøgletal fladt i forhold til samme periode sidste år. Bankens bundlinje er dog mindre, takket være de to bankkrak. På udslånssiden en mindre fremgang.

Østjydsk Bank, der for kort tid siden købte den lille Fruering-Vitved Sparekasse, lander et resultat nogenlunde som forventet forud for årets begyndelse. Ganske vist må banken æde en resultattilbagegang på 6 mio. kr. på den nederste linje i regnskabet, men årsagen til den ridse i regnskabet kan bankdirektør Jens Vendelbo sende videre til henholdsvis Amager og Mors, der kostede banken godt 11 mio. kr. i ekstraudgifter.

I et område hvor andre konkurrenter har det utrolig svært, i skikkelse af Aarhus Lokalbank og Sparekassen Østjylland, er det et nogenlunde regnskab, hvor nettorente- og gebyrindtægterne falder marginalt i forhold til 2010 ned til 146 mio. kr.

Basisindtjeningen går tilbage med små 15 mio. kr. til 147,6 mio. kr., mens nedskrivningerne får i den rigtige retning fra 56 til 52 mio. kr. i første halvår 2011.

På udlånssiden kan Østjydsk Bank glæde sig over en lille fremgang på 150 mio. kr. til godt 5 mia. kr., mens indlånene, inklusive puljer, er dykket ganske, ganske lidt.

Egenkapitalforretningen efter skat er ikke noget at skrive hjem om med en tilbagegang fra 2,1 til 1,1 pcorcent i år, men banken er på kapitalsiden ganske robust med en kernekapitalprocent på 14 pct. Også solvensen ser solid ud med en procent på de 19,2 pct.

Regnskab: Østjydsk Bank takker Amagerbanken for lavere overskud

Banker beholder kontroversielle lån

Finanstilsynet krævede nedskrivning hos Østjydsk Bank

Mere fra FinansWatch

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs