FinansWatch

Regning for juli-skybrud eksploderer

Regningen for det voldsomme skybrud, der ramte Danmark i starten af juli, forventes nu værre end tidligere antaget.

Foto: Fotograf Rene´Schütze

Erhvervslivet kæmper stadig med skaderne efter det voldsomme skybrud den 2. juli, skriver Berlingske.

Skybruddet i starten af juli fik flere af Københavns gader til at ligne en dårlig udgave af Venedig. Nu skal regningen for uvejret betales af forsikringsselskaberne, og den forventes at blive mere end fordoblet i forhold til tidligere estimater over skadernes omfang. Brancheforeningen Forsikring og Pension lavede i juli et overslag med en forventet regning på 1,3 milliarder kroner.

Men forsikringsselskaberne siger nu, at den beregning ikke holder længere. Beløbet forventes at blive mere end fordoblet.

Mange virksomhedsejere

"Vi regner med, at de samlede udbetalinger for hele branchen lander på omkring tre milliarder kroner. Det, der gør det så dyrt, er, at der er så mange virksomhedsejere, der er ramt," siger Ole Rasmussen, skadedirektør hos Topdanmark til Berlingske.

Varelagre med elektronik, råvarer og tøj, der blev ødelagt af vandmasserne, koster forsikringsselskaberne dyrt, og det havde man ikke regnet med i første omgang. Det fortæller kommunikationsdirektør hos Tryg Danmark, Troels Rasmussen.

"Vi havde regnet med, at de største erstatningssager ville komme fra boligområderne i Nordsjælland. Det har så vist sig, at der er utrolig mange virksomhedsejere i det indre København, der nu står i en desperat situation på grund af vandskader."

Ødelagte varelagre

Hos brancheforeningen, Dansk Detailm, kender man også alt for godt til problemet.

"Der er rigtig mange, der har haft ødelagte varelagre, og som stadig må holde lukket. Vi møder stor ærgrelse og bekymring i branchen,« siger Dansk Details direktør, Jens Birkeholm.

En gåtur igennem Store Kongensgade og Bredgade, som er nogle af de gader, der er hårdt ramt, viser tydeligt, at der stadig er mange erhvervsdrivende, der enten er ramt af skybruddet, eller sågar stadig må holde butikken lukket.

Forsikringsselskaberne har indtil nu færdigbehandlet en femtedel af de mange tusinde sager efter skybruddet i juli.

(RITZAU)

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs