Ikea-bank vil udfordre banker på indlån

Ikano-bank, der er ejet af Ikea-familien, ser atter muligheder i at tilbyde indlånskonti til danskerne.

Ikano Bank, der er ejet af Ikea-familien, ser muligheder i at tilbyde indlånskonti til danskerne, lige som man gør i Sverige. Det skriver Børsen.

”I Sverige har vi en rigtig fornuftig indlånsforretning, så en stor del af balancen er finansieret via indlån fra kunderne,” siger Jesper F. Schmidt, direktør i Ikano Bank, hvis hovedforretning er kviklån, til Børsen.

Planerne har før været på tegnebrættet, men blev forkastet, da finanskrisen brød ud. Planerne lægger op til en internetbaseret bank, så danskerne skal ikke forvente filialer rundt omkring i det danske land.

Ingen bilforsikring

”Nej, nej. Vi kommer ikke derhen, hvor vi har lønkreditter, bilforsikring og pensionsopsparinger – og åbner filialer. Det gør vi slet ikke. Vi vil forblive en internetbaseret bank. Det skal være enkelt, og det skal være omkostningseffektivt at drive det,” siger Jesper F. Schmidt

Både Finansrådet og Lokale Pengeinstitutter byder banken velkommen.

”Vi byder kun flere banker velkommen. Vi er altid kun glade for mere konkurrence. Det er til gavn for forbrugerne i form af bedre priser,” siger Niels Storm Stenbæk, cheføkonom i Finansrådet.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også