FinansWatch

Brian M. overvejer Finansiel Stabilitets rolle

Økonomi- og erhvervsministeren har Finansiel Stabilitets rolle over for strandede kunder med på dagsordnen, når der skal forhandles ny bankpakke.

Det sker efter kritik i flere medier af Finansiel Stabilitet, der anklages for at holde på strandede kunder i stedet for at hjælpe dem over i nye pengeinstitutter, skriver Børsen.

”Finansiel Stabilitets rolle har ikke været en afgørende del af forhandlingerne, men det har selvfølgelig været vendt. For der er mange, som henvender sig hos Finansiel Stabilitet med problemet. Så det er et tema for mange, også i forligskredsen,” siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Todelt rolle

Finansiel Stabilitet har tidligere forsvaret fremgangsmåden med, at afviklingsbankerne skal sikre mest muligt værdi til skatteyderne, og at der derfor ikke kan gives store nedskrivninger på gæld til kunder, der på den måde kunne komme videre til et nyt pengeinstitut.

”Finansiel Stabilitets opgave er dobbelt. For det første er det sådan set statens selskab, og derfor skal de ikke smide gode penge efter dårlige. Men det er også deres opgave at få virksomheder til at leve. Altså hvis det er sådan, at der er større mulighed for, at man kan leve videre i andre institutter, så må man jo selvfølgelig det,” siger Brian Mikkelsen.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs