Nykredit: Ny bankpakke løser op for III'erens problemer

De konturer, der tegner sig af en ny bankpakke til afløsning for den udskældte bankpakke III, kan hjælpe på de problemer, der var i bankpakke III. Det vurderer bankanalytiker i Nykredit Mads Thinggaard over for Ritzau Finans.
Af Ritzau Finans

Han hæfter sig specielt ved to ting i forslaget til endnu en bankpakke.

"Specielt er det godt at der bliver arbejdet med at omgå bankpakke IIIs strenge såkaldte "bail in"-tilgang. Nu vil man prøve at redde bankerne inden de går ned. Det er medgiftsordningen, som vil gøre de lettere for sunde banker at overtage dårlige. Og det ser ud til at der kan komme en mulighed for at få Finansielt Stabilitet til at overtage dårlige lån," siger han.

De nye muligheder vil gøre det lettere at holde seniorgældsejerne fri for tab og dermed lette adgangen til funding for danske banker.

"Det er specielt den del, der har gjort de vanskeligt at få funding for danske banker," fremhæver Nykredit-analytikeren.

Den anden faktor er, at ministeren vil udnævne nogle banker til systemiske ("too big to fail", banker der ikke kan tillades at gå ned, red.).

"Det er fint at få sat systemisk mærkat på de større banker. Så får man slået fast de har den status og dermed tvinges ratingbureauerne til at tage det med i vurderingen af dem," forklarer Mads Thinggaard.

Det er det ministeren går efter Og tvinge det ind i ratingbureauerne.

Ritzau Finans

Del artikel

Relaterede artikler:

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også