FinansWatch

Mikkelsen: Likviditetskrise blandt de mindre banker

De mindre danske pengeinstitutter har svært ved at skaffe likviditet, konstaterer økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) på et pressemøde fredag.

"Der er en del små banker, der har svært ved at skaffe likviditet, og det skal vi løse," siger Brian Mikkelsen.

Han ønsker ikke at komme ind på, hvor mange banker der er i problemer, eller om der skal statspenge til for at løse problemerne.

Men meldingen om stram adgang til likviditet falder i tråd med budskabet fra Vestjysk Bank, der aflagde halvårsregnskab torsdag.

Onsdag meddelte Nationalbanken, at bankerne midlertidigt får lov til at belåne de såkaldte sektoraktier i selskaber som Nets, det tidligere PBS. Underdirektør Karsten Biltoft oplyste, at det svarer til at udvide lånegrundlaget med 10 mia. kr.

Ud over den akutte likviditetssituation, som ministeren lover at løse, så står mange banker, ifølge Brian Mikkelsen, med "betydelige udfordringer" på fundingsiden i 2013, hvor den individuelle statsgaranti for deres obligationsudstedelser udløber. Igen ønsker ministeren ikke at sætte tal på, hvor mange banker det drejer sig om, men han vurderer, at den Bankpakke 4, som han i øjeblikket forhandler med de øvrige partier om, vil berolige markederne tilstrækkeligt, så de danske banker igen får adgang til fundingmarkederne.

(RITZAU FINANS)

R: Banksektoren skal forpligtes til fusioner

Brian Mikkelsen vil redde "Søllebank"

Minister sætter skattekronerne i spil

Mikkelsen: Betydelige udfordringer for en række banker

Mikkelsen: Pengene fortsætter efter 2013

Forhandlinger om Bankpakke IV i gang

R: Ingen bankpakke i dag

Mere fra FinansWatch

"Blot fordi man er chef er det ikke sikkert at man får gode ideer"

Den amerikanske investeringsplatform Public.com, der er stiftet af danske Jannick Malling, er ved at opbygge en stor udviklingsafdeling i Danmark. Nu er selskabet rykket til nye lokaler centralt i København. Det skal gøre det nemmere at rekruttere medarbejdere og skabe de perfekte rammer for arbejdskulturen, så gode ideer kan boble op nedefra.

FA opfordrer til brug af sektoraftaler

Finanssektorens Arbejdsgiverforening opfordrer til brug af de særlige coronaaftaler, så en hverdag med hjemmearbejde og hjemsendte børn kan hænge sammen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Finansjob

Se flere jobs

Se flere jobs