FinansWatch

Bent Naur frygter ny krise

Direktør i Ringkjøbing Landbobank og formand for Lokale Pengeinstitutter, Bent Naur, frygter en ny finanskrise og efterlyser redskaber til at undgå flere bankkrak.

Foto: SCHÜTZE RENÉ

»Det er ikke godt. Det er simpelthen ikke godt, når kurserne falder verden over flere dage i træk. Hvornår kommer korrektionen? Hvem skal rette op først? Jeg er bange for, at krisen er i gang med at trække op til endnu en omgang i ringen,« siger Bent Naur i et stort interview med Berlingske Business.

Han frygter, at en ny krise vil få alvorlige konsekvenser for den danske banksektor.

Savner værktøj

”Der er ikke et velfungerende marked, og der er ikke noget, der tyder på, at det er på vej til at bedre sig. Der er ingen let model og ikke én opskrift på, hvordan man gør det. Vi skal have en værkstøjskasse, der forhindrer, at vi kører ned i den dybe grav, der hedder Bankpakke 3,” siger Bent Naur og fortsætter:

”Jeg ser for mig en kombination af en medgiftsmodel, en model med likviditet til et pengeinstitut, der overtager et andet, og en model, hvor velkørende pengeinstitutter i en likviditetsklemme får en større frist til at lande."

Fristende at vente

I interviewet erkender han blandt andet, at de stærke banker i den nuværende danske model for afvikling af nødlidende banker ikke er incitament til at overtage en svag bank før efter den er krakket.

”Hvis man overvejer en fusion, er det jo fristende at vente, til de ligger i Finansiel Stabilitet, så man kun behøver at tage den gode del. Sådan tænker pengeinstitutter - inklusiv mig selv. Det kan godt blive lidt af et selvmål, at vi har sådan et afvaskningssted for dårlige lån. Det er uholdbart,« siger Bent Naur . Han peger desuden på, at der ganske enkelt ikke er kapacitet blandt de stærke banker til at stå bag den nødvendige konsolidering.

Mere fra FinansWatch

De grønne bæredygtige fonde er også sorte

I Danmark har 109 ud af de i alt 244 grønne såkaldte artikel 9-fonde placeret kundernes penge i selskaber, der baserer dele af sin forretning på fossil energi eller flyindustrien, skriver Børsen.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs