FinansWatch

Eksperter tror på ny hjælpepakke til bankerne

Eksperter forventer en ny bankpakke med likviditetshjælp til fusionslystne banker, dog uden skattekroner.

En justering af Bankpakke 3 er formentlig ikke nok. En helt ny bankpakke ser ud til at være under opsejling, vurderer to eksperter over for Berlingske Business.

”En justering af Bankpakke 3 kan nok ikke stå alene, fordi den kun tager højde for, hvad der skal ske, hvis banken allerede er havnet i økonomiske vanskeligheder. Politikerne kan formentlig være nødt til at gå to veje samtidig: Der skal være en effektiv afviklingsordning, hvor der er reel mulighed for, at en privat sektorløsning kan komme op at flyve som et alternativ til en statslig afvikling efter Bankpakke 3 . Men parallelt med dette skal der formentlig også et redningssystem til, som kan virke tidligere i forløbet. Spørgsmålet er, om ikke også staten skal stille de nødvendige instrumenter og redskaber til rådighed i en situation, hvor banken endnu ikke er nødlidende, men hvor der ønskes en konsolidering, og hvor man så er mere forebyggende end helbredende,” siger Michael Camphausen, der er advokat og ph. dstipendiat i finansiel regulering ved Københavns Universitet til Berlingske.

Konsolideringspakke

Jesper Rangvid, professor i finansiering ved Copenhagen Business School, er enig. En ny konstruktion venter om hjørnet, men det bør ikke være en forlængelse af de individuelle statsgarantier, som Lokale Pengeinstitutter har foreslået.

”Det vil være helt hul i hovedet, men en form for konsolideringspakke, hvor bankerne betaler en rigtig god pris for at få en garanti på likviditet fra statens side, kunne være en løsning,” siger han.

Begge eksperter peger samtidig på, at der er behov for at justere Bankpakke 3.

”Der skal ske noget med Bankpakke 3, fordi det er nødvendigt med bedre, fremadrettede løsninger for de banker, der bliver nødlidende. Det er jo ikke kun sektoren, som ønsker en tilpasning af Bankpakke 3, men nu også politikerne,” siger Michael Camphausen.

Ifølge Berlingske Business er en justering af Bankpakke 3 lige om hjørnet.

Avis: Ændring af bankpakke 3 lige om hjørnet

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs