FinansWatch

Hektisk handel med bankaktier

Europæiske porteføljeforvaltere har haft travlt med at komme ud af bankaktierne, men nu er stemningen vendt.

Foto: Richard Drew

Efter først at have solgt ud af bankaktier, ser europæiske porteføljeforvaltere ud til at have fået øjnene op for bankaktierne igenm, efter at aktierne har fået medvind.

Det skriver Børsen.

Bankaktierne har ellers været i særdeles lav kurs, men med den græske hjælpepakke og offentliggørelsen af resultaterne af EU’s stresstest af de største europæiske banker, er optimismen vendt tilbage omkring bankaktierne.

”Investorer er flokdyr, og bankaktierne blev ramt af en kollektiv opfattelse af, at de ikke var det rigtige sted at være placeret. Nøjagtig det modsatte ser vi lige nu. Med stresstest-resultater og hjælpepakke til Grækenland er vi nærmere en afgørelse af de problemer, der rumler. Og de meget voldsomme kursstigninger de seneste dage viser, at mange investorer nu formentlig vil væk fra sidelinjen og tilbage i bankaktierne,” siger aktieanalytiker i Jyske Bank Christian Hede til Børsen.

En rundspørge foretaget af Bank of America og Merrill Lynch blandt 265 porteføljeforvaltere viser, at europæiske aktiefolk fra midten af juni til midt juli nedbragte deres eksponering mod finansaktier til det laveste niveau siden februar 2009.

Mere fra FinansWatch

1,5 millioner danskere investerer i Qatar: "Det er dilemmafyldt"

Fem danske pensionsselskaber har på vegne af 1,5 mio. kunder investeret små 900 mio kr. i Qatar, viser en opgørelse, som mediet Danwatch har foretaget. Chef for ansvarlige investeringer hos Danica Pension erkender, at ”det er dilemmafyldt at investere i statsobligationer” fra visse lande.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs