Græsk redningspakke sender banker til vejrs

Torsdag aften blev eurolandenes stats- og regeringschefer enige om en græsk hjælpepakke, og det har sendt de danske bankaktier i til tops, hvor især Sydbank nyder godt af den positive stemning.
RITZAU FINANS

C20-indekset stiger 0,9 pct. til 437,7, mens de store europæiske aktieindeks ligger 0,5-1,0 pct. højere.

Sydbank løftes 3,7 pct. til kurs 132,5. Banken ligger igen i toppen af fredagens handel, efter eurolandenes stats- og regeringschefer torsdag blev enige om en redningspakke til Grækenland.

Danske Bank klarer sig også godt, men Handelsbanken har sænket sin anbefaling af Danske Bank-aktien til "reducer" fra "akkumuler". Samtidig sænkes kursmålet fra 114 til 110. Begrundelsen lyder, at markedet fortsat vil reagere på den karambolage, der har været imellem det Danske Bank-ejede Realkredit Danmark og kreditvurderingsbureauet Moodys. Det førte til, at Realkredit Danmark opsagde samarbejdet med Moodys. Danske Bank ligger 2,2 pct. højere i kurs 105,7.

Handelsbanken har også været ude efter Jyske Bank, og Handelsbanken Capital Markets har skåret sine estimater for Jyske Banks resultater pr. aktie med 6-9 pct. Samtidig skæres kursmålet for aktien med 25 kr. til 290. Det berettiger dog stadig til anbefalingen "køb". Jyske Bank vinder 2,8 pct. til kurs 225,5.

A.P. Møller - Mærsk stiger 1,9 pct. til kurs 42.920. Maersk Oil har torsdag gennemført overtagelsen af andele i tre olieblokke ud for Brasiliens kyst. Det sker gennem købet af SK do Brasil Ltda, oplyser Maersk Oil. Købssummen er 2,4 mia. dollar - godt 12,4 mia. kr. I Hong Kong stiger det store kinesiske rederi China Cosco knap 8 pct. - den største stigning i mere end et halvt år. Yderligere skriver Reuters, at der ikke er umiddelbar udsigt til, at den tyske rejsekoncern TUI får solgt sin andel af rederiet Hapag-Lloyd foreløbigt. TUI har nemlig problemer med at finde en køber.

Auriga løftes 1,7 pct. til kurs 91,0. Syngenta, der konkurrerer med danske Auriga, løftede såvel omsætning som indtjening i første halvår. Toplinjen voksede med 14 pct. til 7,7 mia. dollar mod ventet 7,6 mia. dollar. Bundlinjen landede på 1,43 mia. dollar, og også her var der nogenlunde kongruens med analytikerforventningerne på 1,46 mia. dollar. Schweiziske Syngenta, som er verdens største producent af plantebeskyttelsesmidler, konstaterer, at udsigterne for vækstsæsonen i Latinamerika er gode og understøttet af gode fundamentaler. Samtidig oplyser selskabet, at det er i færd med at hæve priserne for 2012 med målsætning om en samlet midt-encifret forhøjelse. Syngenta falder 1,3 pct.

Cimber Sterling stiger hele 38,0 pct. til kurs 2,3. Flyselskabet bekræfter nu for første gang, at en fusion er på tapetet. Den ukrainske milliardær, Igor Kolomoyskij, har planer om et nordeuropæisk flyselskab, og lykkes opkøbet af Cimber Sterling, ligger en fusion med de Kolomoyskij-ejede regionale svenske flyselskaber Skyways og City Airlines lige for. Det skriver business.dk.

(Ritzau Finans)

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også