FinansWatch

Danske banker ventes at bestå stresstest

I aften offentliggøres stresstesten af EUs banker. De fire danske deltagere forventes at bestå prøven, mener analytikere.

De fire danske banker – Danske Bank, Jyske Bank, Sydbank og Nykredit – forventes at slippe igennem den europæiske stresstest uden anmærkninger.

Det vurderer Finansrådet, bankanalytikere og økonomer, skriver Berlingske.

”Det vil være en kæmpe overraskelse, hvis en eller flere af de danske banker ikke kommer gennem uden anmærkninger,” siger cheføkonom i Sydbank Jacob Graven til Berlingske.

Konsekvenser for Danmark

I alt har 90 europæiske banker været igennem testmaskinen, som den europæiske tilsynsmyndighed, EBA, står i spidsen for. Sidste år dumpede syv banker, men efter kritik er testen blevet skrappere i år.

Selvom danske banker klarer frisag, kan testen få alvorlige følger i Danmark, lyder det fra Jacob Graven:

”Jo flere banker, der falder for stresstestens kapitalkrav, des hårdere kan markederne blive ramt. Og selvom en dansk frisag naturligvis er udmærket, hænger de europæiske finansmarkeder så tæt sammen, at bølgerne også vil ramme Danmark. Den ultimative frygt er, at vi kan ende med en ny finansiel krise i stil med 2008,” siger han.

Mere fra FinansWatch

Klarna tavs om stor spareplan

Hverken i Danmark, Norge eller på hovedkontoret i Sverige er der svar at hente om, hvordan Klarnas spareplan vil ramme fintech-selskabets afdelinger.

Læs også

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs