FinansWatch

Regningen for bankernes dyrere funding lander hos kunderne

Danske bankkunder kan se frem til at dele en regning på hundrede millioner af kroner. I udlandet er der nemlig mistillid til den danske banksektor, og storbankernes fundingomkostninger stiger derfor.

Renten er allerede blevet hævet hos flere banker, som har oplevet voldsomt stigende priser på de internationale lånemarkeder efter Amagerbankens og Fjordbank Mors' krak.

"Man skal se ledelsens beslutning om at hæve kunderenterne som et ønske om, at det (de højere finansieringsomkostninger, red.) ikke skal påvirke bundlinjen. Så når vores omkostninger går op, så må kunderne betale en højere udlånsrente," udtaler Steen Nygaard, områdedirektør i Jyske Bank til Børsen.

Hos Sydbank overvejer man en 5-årig obligationsudstedelse på 500 mio. euro, hvor det ser ud til, at Aabenraa-banken skal betale et straftillæg på 1,5 pct.hvilket er lig med en ekstra årlig rentebyrde på 56 mio. kr. For mindre end et år siden var Sydbanks strafrente blot 1 pct.

Vicedirektør i Sydbank, Niels Møllegaard, siger at det er naturligt, at kunderne kommer til at mærke det.

"Selvfølgelig kommer det til at berøre de renter, som kunderne kommer til at betale. Vi vil altid som en mindre bank end Swedbank og Nordea betale mere, end de gør, alene på grund af vores størrelse. Men vi betaler helt sikkert ekstra, for den danske banksektor har det stempel, den har," siger han.

Mere fra FinansWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FinansWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs