Mistillid til danske banker rekordhøj

Prisen for at forsikre Danske Bank ligger rekordhøjt i forhold til de svenske og norske konkurrenter.

Det er blevet dyrere at forsikre sig mod problemer i Danske Bank. Og den pris afspejler en generel mistillid til landets banker, skriver dagbladet Børsen.

”Det danske banksystem som helhed er i unåde, og det smitter af på Danske Bank. Nordea har også en stor del af deres forretning i Danmark, men de går fri fordi de funder (finansierer, red.) sig ud af Sverige. Det er et dansk issue, som rammer danske banker,” siger analytiker Christian Hede fra Jyske Bank til avisen.

En CDS på Danske Banks femårige seniorgæld kostede 29. juni 167,6 basispunkter. Prisen for en tilsvarende CDS for Nordea 84,5, for norske DnB Nor var den 83,1 og for Svenska Handelsbanken var prisen 64,4 basispunkter, skriver avisen.

Og Danske Banks CDS kan bruges som målestok for hele branchen, lyder det fra Danske Markets’ Jens Peter Neergaard.

”Det er det eneste relativt likvide instrument, hvor investorer kan købe en forsikring mod den danske banksektor. Og det, der er sket, er, at Amagerbanken og Fjordbank Mors minder udlandet om, at Bankpakke III er den for sektoren mest restriktive pakke i Europa, og derfor har vi set spændet udvide sig for Danske Banks CDS,” siger Neergard til Børsen, og påpeger, at fordi Danske Bank er det eneste danske pengeinstitut med sig egen CDS, så reflekterer prisen på den også holdningen til hele den danske banksektor.

Moody's-chef bekymret for danske banker

Avis: Udenlandsk mistillid til danske banker

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også