Avis: Hemmelige sonderinger ugen inden bankkrak

Hele sidste uge tyggede flere banker på at overtage hele Fjordbank Mors. Brian Mikkelsen afviser panik-afvikling over en weekend.

Dansk Folkeparti var i går ude med kritik af den måde hvorpå Fjordbank Mors er smidt over i Finansiel Stabilitet. Kristian Thulesen Dahl var utilfreds med, at det først meldes ud sent fredag, at banken er nødlidende, hvorefter der er under 48 timer til at finde en løsning.

Men det er heller ikke sådan, at det er foregået siger Brian Mikkelsen (K) nu til Børsen.

” Vi går jo ikke ud og siger det (At der er forhandlinger om en nødlidende bank Red.). Der har været forhandlinger en hel uge omkring det her. Det er ikke sådan, at man får præsenteret et weekendultimatum,” siger Brian Mikkelsen til Børsen.

Regnskaber dårlige

”Vi vil ikke smide gode skattekroner efter dårlige bankledelser. Derfor laver vi ikke statsordninger. Men medgiftordningen har været forsøgt i sidste uge. Vi har været i kontakt med hele finanssektoren og forskellige banker, som har været inde at kigge på banken. De konstaterer, at regnskaberne er så dårlige, at de ikke vil overtage det selv med en medgift,” siger Brian Mikkelsen.

Han understreger, at han selv helt frem til søndag formiddag troede på, at der ville blive fundet en løsning.

”Det var de indikationer, vi havde fået. Men det viste sig så, da man fik gået bøgerne igennem, at det var så dårlig en forretning, at ingen ville røre ved det,” siger Brian Mikkelsen. Han mener fortsat, at medgiften er det rigtige værktøj og afviser totalt en ny Bankpakke IV og ny statsstøtte til bankerne.

Brian M åben over for snak med bankerne

Radikale: Medgift er plaster på et åbent benbrud

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også